top of page

En lille historie fra den gamle tid…

​I nogenlunde nær fortid holdt Boulevardkroen lukket på søndage.
Det var næppe for at komme hviledagen i hu. For de faste kunder var bevæbnet med nøgle til beværtningen og ud over adgang til dram og pils, var det derfor muligt at komme til køleskabet.
Og med digterens ord er det ganske vist, at kromanden ved flere lejligheder kom i bekneb, når karbonaderne til næste dags planlagte arrangement var fortæret midt i højtiden. Men sorg blev til glæde vendt. pengene lå altid aftalte i cigarkassen.

Screenshot 2020-08-25 at 09.29.54.png

Historien er naturligvis sandfærdig. Derimod er det mere usikkert, hvorledes det gik til, da mælkehandler Lars Jensen i 1891 besluttede sig til at konvertere sine daglige produkter til humle og brændevin.

Det er af troværdige folk blevet antydet, at hr. Lars kun sjældent og da højst ugerne befandt sig udenfor rækkevidde af en øl, men det kan være rygter. Under alle omstændigheder byttede han de tinge mælkejunger ud – parkerede krikke og vogne ved det kønne kastanjetræ i krohaven og dyssede så ned til åen for at overveje sin fremtid i erhvervslivet.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Han knipsede med fingrene, rev forhuset ned, og byggede de rum, der i dag skaber tryghed og gensynslys i øjnene på stamkunderne. Og næppe var huset sat i fineste stand, før ideer og ambitioner tog form.

Frem til 1903 hed landevejen Heden. Fra centrum ud mod Assens, Middelfart og Faaborg og til endnu fjernere destinationer. Men nu kom der andre boller på suppen. Småhandlende og arbejdere fra Allerups jernstøberi brød sig ikke om at bebo en hede, al den stund myndig-hederne var villig til at kalde strækningen Sdr. Boulevard.

33581.jpeg

Den nye Boulevard løftede niveauet, og med sporvogn til Odense Zoologisk have og fornem brostensbelægning og skovrejsning midt på ramblaen, var der bifald at høste fra kvarterets børn og madammer. Og naturligvis betød den trafikale udvikling flere kunder til kro og butikker. For de gamle som faldt stod der nye overalt og det så mange at beværtningen i 1930 skiftede navn til Savoy.

Navnet duftede af taffelmusik, stritfinger og røvballe-gardiner, men det var i publikums smag.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Spændende tider var på vej. Boulevardkroens gennem-førte æstetiske sans toppede i 1944 – da Odense dirrede af uro og ubehagelig spænding – ved at forbedre dametoilettet med håndvask. Og med god mad, røde og hvide vine og pils holder bullen fortsat fanen højt hævet.

Bullen er et åndehul, et fri- og hvilested for fornuftige folk, der med skiftende ro og entusiasme beskæftiger sig med personlige småbylder, damebold og tidens tand.

Kunderne må nødvendigvis kommentere dagens dont, traditionel jazz og lederhosenmusik. Rock og hjertet er med. For man er fortrolige ved eventuelt møde næste dag.

Bullen er kælenavn for Boulevarden. Og her har paven indtil videre ikke haft held med at udstede en bandbulle.

Bast – fra parnasset.

 

Beliggenhed

Boulevardkroen ligger i gå afstand til centrum, Odense Zoo og Odense Åfart og bybussen stopper lige ved døren.

Brolægning.jpg
bottom of page